29 Ağustos 2016 Pazartesi

LAMK Öğlen Yemeği- Finlandiya


Önceki yazılarımdan da anlayacağınız gibi dünyanın en pahalı ülkelerinden birindesiniz. Finlandiya'da dışarıda yemek yemek ciddi bir lüks. Buraya turist olarak birkaç günlüğüne gelseydim, belki bu lüksü kendime çok görmezdim. Ancak buraya gezmeye gelince hatta İsveç ve Norveç'i görme planım olunca maalesef yemek olayını çözmek zorundayım.
 
LAMK'ın Fellmannia kampüsünde ve Niemi kampüsünde  yemek fiyatları aynı. Öğle yemeği 2.60 Euro. Bu fiyat size fazla gelebilir. Ancak cidden en sağlıklı yemek yiyeceğiniz yerlerden biri burası. Öğlen yemeği açık büfe ve bayağı çeşit var.  Tabağınızı istediğiniz gibi doldurup yemek yiyebilirsiniz. Her yemekte et (domuz eti yok genelde), patates, makarna ve salata var. Yemekten sonra ya da yemekte Finler genelde süt içiyor. Süt de alabilirsiniz. Ekmeğe de margarin sürüyorlar.
Salatalar daha önce bahsettim şekerli bir sosta ve hatta yemeklerde şekerli sosta genelde. Ancak yine de yemekler yenilebilir.
 
Yemek saatleri bizden biraz farklı. Fellmania kampüsünde 11-13 arası yemek arası. Niemi kampüsünde ise 10:45'te yemek başlıyor. Fellmani kampüsünde starbucks Kahve otomatı var. Büyük boy latte 2.90. Gayet ucuz. Ancak otomatı dikkatli kullanın. Benim 2 euromu yedi. İnşallah yarın alacağım paramı. Bilen biriyle üşenmeyin sorarak alın kahvenizi.
 
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder